top of page
Zoeken
  • Upendown

Verhuis in Antwerpen: vraag op tijd parkeerborden aan

Verwacht u een grote levering waarbij een vrachtwagen voor uw deur moet parkeren? Of moet er een container of hoogtewerker voor uw deur geplaatst worden voor enkele uren of dagen? Er zijn veel redenen waarom de parkeerplaats voor uw woning even tijdelijk vrij moet gehouden worden. Dat kan echter niet zonder een toelating tot een parkeerverbod.


Parkeerverbod AntwerpenHoe vraagt u een parkeerverbod aan?

Voor het invoeren van een tijdelijk parkeerverbod voor uw woning moet u speciale toestemming krijgen van de stad Antwerpen. Een aanvraag hiervoor indienen kan digitaal op het platform parkeerverbod.info. U hebt hiervoor een A-profiel nodig en een betalingswijze.


Eens de aanvraag is goedgekeurd, plaatst de stad de verkeersborden twee dagen voor de start van het parkeerverbod. Ze noteren ook meteen de nummerplaten van de geparkeerde wagens. Let op: u mag de borden voor een parkeerverbod niet zelf plaatsen! Via het digitale platform kunt u ook een verlenging voor een parkeerverbod aanvragen.


Hoe lang van tevoren moet u een parkeerverbod aanvragen?

Wellicht weet u al de datum waarop de verhuiswagen of hoogtewerker langskomt. Maar wanneer moet u precies het parkeerverbod aanvragen? Voor zowel een eerste aanvraag als een verlenging kunt u kiezen tussen een standaardprocedure of een spoedprocedure.


Omdat de stad Antwerpen soms bijkomende informatie nodig heeft om de aanvraag te verwerken en goed te keuren, wacht u beter niet langer dan 3 kalenderdagen om uw aanvraag in te dienen. In alle gevallen gaat een online betaling het snelst om te voorkomen dat er vertraging zit op de bankoverschrijving. Idealiter vraagt u 5 werkdagen op voorhand uw parkeerverbod aan. Als u met een overschrijving werkt, doet u dat beter 10 dagen op voorhand. Is de situatie dringender? Dan kiest u voor de spoedprocedure, maar ook hier rekent u best op 2 werkdagen.


Wilt u meer info over het parkeerverbod voor een verhuis? Up en Down helpt u graag verder.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page