top of page
Zoeken
  • Gercek

Uw huis voorbereiden voor de verhuur- en verkoopmarkt

Bijgewerkt op: 27 okt. 2021

Gaat u binnenkort verhuizen en moet u uw huis gaan voorbereiden voor de verhuur- of verkoopmarkt? Lees de tips van Up & Down Movers in Antwerpen.


Uw verhuis kinderspel met Up & Down Movers


Uw huis voorbereiden voor de verhuur- en verkoopmarkt, hoe doet u dat?


Bij een verhuis komt heel wat kijken. Niet alleen bent u wellicht bezig met het inrichten van uw nieuwe woonst, maar u zal uw huidige woning ook moeten voorbereiden voor de verhuur- en verkoopmarkt. Maar hoe doet u dat?

Herstel gebreken


Het is volkomen normaal dat een woning waar u enige tijd hebt gewoond hier en daar wat schade heeft opgelopen. Toch kan dit de waarde van het huis aanzienlijk doen zakken. Het is daarom aan te raden om kleine gebreken te herstellen vooraleer u deze gaat verkopen of verhuren. Is de verf van de muur afgebladderd of is de kleur niet neutraal? Dan kan het aangewezen zijn om nog snel te gaan schilderen.

Bepaal hoe u wilt gaan verhuren of verkopen


In een verhuis kruipt al heel wat tijd, maar ook in het verhuren of verkopen van een woning kan best wat uurtjes verloren gaan. Denk maar aan administratie of huisbezoeken. Heeft u die tijd er voor over of niet? Mogelijk is het aan te raden te kiezen voor een makelaar die het meeste werk uit uw handen neemt.

Haal de woning leeg


Het aantrekken van kopers of huurders doet u het best met aantrekkelijke foto’s van uw woning. Hiervoor zal u echter eerst uw hele inboedel moeten verhuizen. Doe bijvoorbeeld een beroep op een professionele verhuisfirma en spreek een verhuisdatum af. Eens de woonst is leeggehaald, maakt u de woning zo neutraal mogelijk voor het maken van foto’s. Vermijd het 'mooi' maken. Wat u bijvoorbeeld mooi vindt, geldt immers niet noodzakelijk voor iemand anders.

Zorg dat alles netjes is


De eerste indruk van een woning komt van buitenaf. Mos op het dak of een met gras begroeide oprit spreken niet meteen aan bij kopers of huurders. Ook binnen is beter alles netjes en verzorgd voor een optimale verkoop.

Wilt u uw woning voorbereiden voor de verkoop- of verhuurmarkt en zoekt u een professionele verhuisfirma? Neem contact op met Up & Down Movers in Antwerpen.


26 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page