top of page
Zoeken
  • Upendown

Een verhuis, een geschikt moment om te gaan ontspullen


Ooit al van ontspullen gehoord? Dit is een relatief nieuwe term voor iets dat we eigenlijk al jaren doen: spullen die we niet meer nodig hebben, wegdoen. Ook een verhuis is ideaal om te ontspullen. Je bent toch bezig om al jouw spullen in te pakken. Een geknipt moment dus om je telkens even af te vragen of je het (nog) nodig hebt. Is dat niet het geval? Doe het dan weg. Zeker wanneer je kleiner gaat wonen, is het een goed idee om grondig te ontspullen, zodat alles in jouw nieuwe woning een plaats kan vinden.

Voordelen van ontspullen


Ontspullen wordt vaak gelinkt aan minimalisme, ofwel bewuster gaan leven. Door minder spullen in huis te hebben, creëer je letterlijk en figuurlijk ruimte. Jouw huis staat minder vol, je hebt meer ruimte om te bewegen en jouw kasten puilen niet meer uit. Minder chaos zorgt ook voor meer rust in jouw hoofd!


Geef jouw spullen een tweede leven door ze te geven aan iemand die ze wel nog kan gebruiken. Dit kan via een inzamelpunt, kringwinkel of tweedehandswinkel. Spullen die stuk of niet meer bruikbaar zijn, recycleer je best of breng je naar het containerpark om ze op de juiste manier te laten verwerken. Wie weet wordt er nog wel iets nieuws mee gemaakt en draag je zo jouw steentje bij aan het milieu.


En ontspul je wanneer je jouw verhuis voorbereidt? Dan wordt jouw verhuis ook meteen een stuk goedkoper aangezien je minder spullen moet verhuizen.


Ontspuld en klaar om te verhuizen? Contacteer ons vandaag nog!

66 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page